Гласувай за снимката на Бела Бенова

bike

Категория Фотографии | Месец Февруари

Участва със снимка

Няколко думи за автора и за снимката


1.Караш ли колело? -

Да, правя ежегодни вело-експедиции в различни държави и заснемам морските фарове. Вече 14 държави в Европа, над 15000 километра с колелото ми - Трактор, на снимката, спечелила месец май


2.Коя е твоята по-голяма страст – фотографията или колоезденето?

И двете се съчетават чудесно в страстта ми да обикалям и снимам, като се комбинират чудесно и с писането - автор съм на няколко книги, включително за вело-пътешестване.


3.Защо реши да участваш в конкурса?

Велосипедният туризъм и изобщо карането на колело имат нужда от много повече популярност, почитатели и съмишленици, които да ги правят възможни в България.


4.Как разбра за конкурса?

Попаднах случайно на анонса, вероятно защото следя много фотографски, а също и велосипедни групи в социалните мрежи.


5.Разкажи ни историята на снимката, с която спечели:

И двата кадъра - февруари и май месец - са от последното ми вело-пътешствие, лятото на 2021 в Дания. Февруари е едно гигантско колело, на което попаднах случайно в малко туристическо пристанищно градче. Зарадва ме почитта към велосипедите, изразена чрез размера на този "паметник". Май месец е портрет на моя верен спътник във всичките ми вело-обиколки - Трактор, тук с обичайно за такава експедиция снаряжение - общо тежколело, багаж и провизии, тежащи повече от мен самата. Трактор е достоен и пълноправен герой на първата ми книга и на вече 14 години приключения по пътищата на Европа, дори там, където няма път - успяваме да преминем и да достигнем до желаната цел.


6. Ще участваш ли в конкурса ни и догодина ?

Разбира се, надявам се в предстоящото ми вело-пътешествие през 2022 да има много кадри, съчетаващи зашеметяващата природа на Исландия с предизвикателството от пълната обиколка по бреговете ѝ с колело. Естествено, отново с Трактор.

До момента гласували за това изображение: 81 Гласувай за снимката на Бела Бенова в категория Фотографии месец Февруари Гласуването продължава до 31.10.2021г. в 23:59ч.